Әскери тамақтануды дұрыс ұйымдастыру денсаулықты сақтауға және нығайтуға, жеке құрамның жауынгерлік және арнайы дайындығын арттыруға ықпал ететін маңызды шарттардың бірі болып табылады. Сондықтан кез-келген әскери бөлімнің лауазымды тұлғалары жеке құрамның тамақтануына, оның жақсы (теңдестірілген) дәмді және әр түрлі тағаммен қамтамасыз етілуіне үнемі қамқорлық жасау міндеті.
15 наурызда ҚР ІІМ Ұлттық ұланының 6506 әскери бөлімінде тамақтандыруды ұйымдастыруды бақылау бойынша басталған айлықтың аясында “Ұлттық тағамдар — Қазақстан әскері мәдениетінің символы» тақырыбында дөңгелек үстел отырысы өткізілді.
Бригада командирі полковник Марат Рахпановтың басшылығымен өткен дөңгелек үстел жұмысына бригада басшылығы, азық-түлік жеткізушілері, әскери қоғамдық ұйымдардың, медициналық қызметтің, сондай-ақ сарбаздар аналары комитетінің өкілдері қатысты.
Дөңгелек үстел барысында салауатты және әр түрлі тамақтануды ұйымдастыру, сондай-ақ Отан қорғаушылардың рационындағы ұлттық тағамдардың маңызы туралы сұрақтар көтерілді. Қатысушылар қазақтың дәстүрлі тағамдары адамгершілік пен ұлттық бірегейлікті нығайтуға қалай ықпал ететінін, сондай-ақ олардың сарбаздардың денсаулығы мен дене шынықтыруына қалай әсер ететінін талқылады.
Өнімдердің сапасы, олардың қолжетімділігі және қазіргі заманғы тамақтану стандарттарына сәйкестігі мәселелеріне ерекше назар аударылды. Азық-түлік жеткізушілерінің өкілдері жұмыс тәжірибесімен бөлісті, диетаға енгізуге болатын жаңа рецепттер мен тағам нұсқаларын ұсынды.
Осылайша, дөңгелек үстел әр түрлі мүдделі тараптар арасындағы нәтижелі диалогтың тұғырнамасына айналды, бұл 6506 әскери бөлімінде тамақтануды ұйымдастыруды одан әрі жақсартуға және оны әртүрлі әрі қазақ асханасының дәстүрлеріне сәйкес етуге мүмкіндік береді.